Nyt viimein tuntuu siltä, että tästä projektista alkaa olla hyötyä. Muistan venytellä useammin kuin ennen, nenähuuhtelut ja allergialääkkeet pitävät oloni päivisin pirteänä ja iltasyöpöttelyt ovat vähintään puolittuneet - en enää tyhjennä jääkaappia vaikka sitten säilykkeistä, vaan kuuntelen kehoani. Mutta tämä viimeinen uudistus on tehnyt ratkaisevan eron viime päivinä: Aloin nimittäin käyttää sinkkivoidetta intiimivoiteena!

En muista miten monta kertaa olen valitellut lääkäreille kuivaa ja pikkuhaavoja sikiävää alapäätäni. Nuo kirvelevät haavat ovat saaneet seksielämänkin sekaisin viime vuosina, enkä ole halunnut käyttää pitkiä housuja ainakaan viiteen vuoteen. (No, siinä on osasyynä myös suuri ylipainoni.) Mutta olin joka tapauksessa luopunut ajatuksesta, ettei pissatessa kirvelisi niin, että haukon henkeä. 

Pari yötä sitten olin taas yrittänyt nukkua ilman alushousuja, jotta "se paikka saa ilmaa" kuten yksi lääkäri ilmaisi asian. Ja raavitutti niin, etten saanut unta millään. Meinasin ensin levittää kohtiin jotain Ceridal-öljyä tai Bepantenia, mutta pöntöllä revin kuitenkin sitten kuivankarhean vessapaperin avulla ihon ja limakalvot verille. Häpykarvoihin jäi vessapaperista pieniä rullia, joita sain sitten kitkeä pois yksi kerrallaan, nyppien. Aloin melkein itkeä. Siinä murheessani osui silmääni potta ja tulin muistaneeksi sinkkivoiteen, jonka olimme ostaneet pojallemme vaippaihottumaa varten. Päätin kokeilla sitä, meni syteen tai saveen. Olihan poikamme kestänyt sen käyttöä, joten miksei minunkin peffani selviäisi. Pahemmaksi tilanne ei ainakaan voisi mennä kuin raastinraudalla.

Tuolloin ekana yönä tuntui siltä, että kipu oli lähes sietämätön. Kirvely ikään kuin nousi alapäästä kainaloihin päin kylminä väreinä. Kävin nappaamassa taas Buranaa ja juomassa vettä. Mutta jotenkuten sain sitten unta, ja aamulla olo oli parempi. Seuraavana iltana eli eilen illalla toistin käsittelyn - ja kirvelykipu oli puolittunut! Nyt odottelen mielenkiinnolla, paraneeko olo näin nopealla tahdilla tämänkin yön myötä. Nyt tuli vaan harrastettua seksiä tänään, joten ehkä se vaikuttaa tuohon alapään bakteerikantaan ja tasapainoon, saa nähdä.

Mutta jos tästä on hyötyä, jatkan tätä vaikka hautaan saakka. (Alushousut muuttuvat valkeaviiruisiksi, mutta vähätkö minä siitä.) En ole ollut näin energisellä tuulella ja elämäniloinen varmaan viiteen vuoteen. Ja oloni on muutenkin ainakin 18 kertaa parempi kuin tämän projektin alussa. Pahaolo ei ole enää sietämätön. Elämä voittaa.