Flunssa alkaa viimein hellittää ja ajattelin huuhtaista nenästäni nasolinienjämät ja muut ylimääräiset perinteisellä nenänhuuhtelukannulla (sitä kutsutaan muistaakseni myös nimellä Sarvikuono tai jotain semmoista, siis apteekissa). Hankin sen raskausaikana, kun olen semmoista koukkuun jäävää tyyppiä, että nenäsuihke on kaverini myös silloin, kun ei ole nuha. Raskauden aikana se ei oikein ollut hyvä, kun sikiö voi siitä suihkeesta kuulemma kärsiä, joten yritin käyttää sitten tuota suolavesihuuhtelua. 

Olen nyt käynyt heiluttelemassa laitetta muutaman kerran, jotta suola ehtii kunnolla sulaa veteen. Taitaa olla nyt valmista...

***

Ah ihanuus! En voi muuta kuin suositella! Hengitys kulkee aivan ihanasti nyt molempien sierainten kautta. Ei ihme, että tätä suositellaan. Taisi vaan olla silloin raskausaikana nenä niin sekaisin pitkästä Nasolinin käytöstä ja kaikista hormoneista, enkä varmaan silloin vaan jaksanut tehdä tuota kunnolla.

Yksi ystäväni tosiaan suositteli nenän huuhtelemista, ja siitä muistinkin, että tuolla kaapissa oli se laite oli se. Hänellä oli kuulemma ekoilla kerroilla tullut vihreää limaa nenästä! Hän oli aikansa miettinyt ja tajunnut, että se täytyi olla maalinjämiä parin vuoden takaa, kun hän maalasi keittiön kaapit sillä sävyllä. Iyuhsh sanon vaan. Mutta hän oli sitten tsempannut kuukauden ajan - nenähuuhtelua joka ilta, ja allergiaksi epäillyt oireet olivat hävinneet!

PS: Muista käyttää joditonta suolaa, jos kokeilet.