Yasuragista ostettu spirulina-tee höyryää tietokoneen vieressä ja olen tyytyväinen kun illan kylmä ja märkä urakka on tehty: kaupassakäynnin jälkeen tyhjensin ulkokukkien suojaruukut rankkasateen jäljiltä ja nostin painavat, märät ja haisevat matot kaiteelle kuivamaan. Taloyhtiössämme tehdään terassien kattoremonttia - ja tietysti juuri täksi päiväksi osui suuri kuuro. Viime viikko kun oli niin aurinkoinen... No, tulipa pestyä lattia tuolla ulkonakin kaikista siitepölyistä ilman yhdenkään åmpärin kantoa!

Tee tekee hyvää myös siksi, että kaupassakäynti oli varsinainen jännitysnäytelmä. Poikamme ei enää mahtunutkaan ostoskärryjen istuinosaan, vaan joutui kulkemaan (tai sai kulkea!) vieressäni koko kauppareissun ajan. Reissu meni yllättävän hyvin, vaikka varmaan niin hänellä kuin minulla oli hieman semmoinen olo kuin olisi jättänyt turvapyörät pois ekaa kertaa. Kassalla hän seisoi sitten ostoskärryissä ja nosteli apuna tavaroita hihnalle. En ollut lähelläkään napsahtamista, ja itse asiassa meillä oli todella mukavaa. Kun vaan on pirteä, jaksaa yrittää asettua lapsen asemaan, ja kysymysten kuten "miksi ostamme vain yhden paketin tätä, kun vaunuun mahtuisi tuhat" on antoisaa. (Poikamme ei siis vielä puhu, mutta hän ymmärtää kyllä lähes kaiken, mitä hänelle kertoo ja vastaa omalla tavallaan.)

Nyt pojat ovat taas nukkumassa. Siis poikani ja mieheni. On paha asia alkaa sanoa noin omasta miehestään. Muutenkin olemme jotenkin erkaantuneet toisistamme sitä mukaa, kun lapsellemme on kehittynyt jonkinasteinen uhmaikä. En edes muista milloin harrastimme seksiä. Tiedän että nyt pitää pian ottaa härkää sarvista ja löytää toisistamme taas se "juttu", koska muuten alkaa vieraat miehet näyttää liian jännittäviltä. En halua että miehestäni tulee poikani kaltainen halipusikohde tai että minusta näkyy vain äiti. Haluan olla myös nainen, joka kukkaruukkujen ohella rakastaa hiplata miestään.

Mutta mistä löytäisin sitä energiaa? Illat ovat pitkän päivän jälkeen yhtä toipumista, eikä energiaa riitä arkitoimien jälkeen muuhun kuin teeveden keittoon. No, jos tänään nautin tuon teekupposen ihan rauhassa, enkä ota paineita. Ja menen sitten yläkertaan, jossa nukkuvat mieheni ja poikani. Olkoon tämä tämän asian sikseen jättäminen tältä iltaa päivän hyvä tekoni: Päätän, etten tänään stressaa seksistä.