Mieheni on motkottanut jo monta vuotta, että minun tulisi mennä allergiatesteihin. Tänään heinän kukinnan alettua sain viimein tehtyä sen, nimittäin varattua ajan Mehiläiseen. Sain ajan jopa samalle päivälle, ja apteekista hain sitten tähän siitepölyallergiaani sopivat lääkkeet. (Silmätipat jätin tosin nuukuuttani ostamatta, koska minulla oli reseptitöntä jäljellä kotona.) Allergiatesteihin en päässyt, koska menin yleis- enkä työterveyslääkärille. Kuulemma vain tuo omalääkäri voi kirjoittaa lähetteen niihin.

Nyt on ihana olo, kun nenäsuihke ja tabletti alkoivat tehota lähes välittömästi. Hengitän ihan innoissani nenän kautta enkä muista milloin olen nauttinut alkukesän tuoksuista näin. Ja miten monta vuotta olen kärsinyt turhaan valuvasta nenästä ja kutiavista silmistä!

Ihme muuten, että reseptilääkkeiden ja vapaasti ostettavien välillä on näin suuri ero. Kaikki reseptittömät antihistamiinit väsyttivät ja niiden teho loppui tunnin tai parin kuluttua lääkkeen otosta. Mutta jos minulle nyt on määrätty näin voimakkaita lääkkeitä, tekisi kyllä mieli mennä testeihinkin. Lääkäri sanoi, että tule tänne uudestaan sitten jos nämä lääkkeet eivät tehoa. Eli vasta sitten, jos reseptilliset voimakkaat lääkkeet eivät tehoa, on aihetta tehdä tutkimuksia.

Eikö tämmöinen logiikka ole silti jotenkin kovin vanhanaikaista? Tulee mieleen ympäristömyrkyt: "laitetaan vähän tätä DDT-juttua tähän ja katsotaan sitten vasta". Vähän kuin ampuisi hauleja tikkatauluun. Mutta minkäs teet, kun lääkäri näin neuvoo! 

No, nyt aion unohtaa epäilykseni ja nauttia täysin rinnoin hengittelystä. Huuhtelen vielä nenäni suolaliuoksella varmuuden vuoksi (lääkäri sanoi, että sitä olisi hyvä tehdä säännöllisesti) ja menen sitten nukkumaan. Toivottavasti myös kuorsaan vähemmän, kun ilma kulkee.