Heräsin siihen, että sekä mies että poika olivat vilustuneita. Sinänsä hyvä, koska sain käydä rauhassa suihkussa, kun he jatkoivat uniaan. Olin jo edellisenä iltana kaivanut esillä Urtekramin hajusteettoman vartalovoiteen.

Olen saanut viime aikoina paljon mustelmia. Törmään seiniin, kolhin itseäni vahingossa ovensuissa ja tönin huonekaluja. En vaan hahmota, missä käsivarteni loppuu ja "vapaa liikkumatila" alkaa. Tätä tilannetta korjaamaan päätin käyttää viitisen minuuttia aamusta, ja levitin poikkeuksellisesti vartalovoidetta jokaiseen rajaan ja mahaankin. Yleensä laitan sitä vain kyynärpäihin tai säärikarvojen ajelun jälkeen.

Tosin siitä mahasta minun on todella vaikea sanoa, missä kehoni ulkorajat kulkevat, koska en ole saanut keisarinleikkauksen jälkeen vieläkään tuntoa takaisin. Kerran menin napa paljaana palaveriin. Ei käynyt edes kylmä. Nolointa on, jos ei ole ajanut karvoja, ja sattuu vilauttelemaan mahaansa. Karvoitus kun on varsin tummaa, kun hormonit heittävät.

Vartalovoide oli varsin riittoisaa, ja oloni oli varsin tahmea koko päivän. Illalla kävin saunassa ja vartalovoide muuttui liukkaaksi nesteeksi iholla. Mutta nyt illalla olo on sitten ollut varsin pehmeä. Ehkä voisin ruveta rasvaamaan kroppaa useamminkin, mutta en noilla Urtekramin tuotteilla.

Voiteista kyllä pelottaa käyttää mitä tahansa litkuja. Lopetin hiusten värjäämisen, kun tulin raskaaksi, enkä ole voinut suhtautua voiteisiinkaan enää kuten ennen. Haluaisin mieluiten käyttää vain luonnon tuotteita. Siskoni käytti aikoinaan oliiviöljyä ihonsa hoitoon. Ehkäpä kokeilen sitä joku päivä minäkin.

Kropan rajojen tuntemiseen kertavoitelusta ei kyllä ollut suurempaa iloa: Törmäsin taas bussin ovensuuhun, kun jäin päättärillä pois. Käy se vähän kipeää, mutta otan mieluummin sen töytäisyn käsivarteeni kuin reppuuni, jossa on kallis tietokone :)